Pozvané pivovary


Rodinný pivovar Zichovec

Rodinný pivovar Zichovec

Pivo z tohoto pivovaru mnohým nemusíme dlouze představovat. Vzhledem k naší dlouhodobé spolupráci byla možnost jejich produkty ochutnat během minulých sezony letního kina a stal se i nejoblíbenějším pivovarem loňských pivních slavností.
Rodinný pivovar ZICHOVEC byl založený v roce 2012 a pivo se zde vaří od června téhož roku. Impulsem byla nespokojenost s chutí unifikovaných produktů nadnárodních pivovarů a svou roli sehrály také kořeny a vzpomínka na prapředka, zichoveckého rychtáře Krahulíka, který provozoval vyhlášený zájezdní hostinec v Panenském Týnci.

Pivovar uvařil v roce 2017 přes 50 druhů piva v celkovém objemu 5500 hl piva. Zaměřuje se jak na klasické ležáky, tak i na široký sortiment pivních speciálu.

Více informací na webu: https://www.pivovarzichovec.cz

Pivovar Máša

Pivovar Máša

Jak svůj pivovar, jeho vznik a použité technologie při výrobě popisuje sám majitel David Máša? To se dozvíte níže:
„V provozu od dubna 2017. Vymyšlen, navržen, postaven a provozován sládkem Davidem Mášou s rodinou.  Pivovar vznikl bez jediné koruny evropské či jiné dotace, na což jsme trošku hrdí :-). Používáme klasickou technologii s otevřenými kvasnými káděmi a dokvášení ve skutečně ležatých ležáckých tancích. Vaříme piva svrchně i spodně kvašená, samozřejmě nic nefiltrujeme a piva jdou k zákazníkům taková jaká my pijeme u nás ve sklepě. Dobré pivo není žádná věda, ale poctivé řemeslo a to se u nás snažíme dodržovat.
Tož Dej Bůh štěstí a snad nám počasí bude přát!“

To můžeme jedině podepsat. Více informací na FB stránkách zde: https://www.facebook.com/pivovarmasa.cz

https://www.facebook.com/pivovarmasa.cz

Černý Potoka

Pivovar Černý Potoka

„Naším cílem je vařit jedny z nejlepších řemeslných piv v republice. Jsme létající pivovar založený v roce 2016 a piva si necháváme vařit v řemeslných pivovarech, které si pečlivě vybíráme. Dává nám to možnost experimentovat a poskytuje potřebnou volnost a nezávislost.“ Tak těmito slovy se charakterizuje další zástupce z pozvaných pivovarů na svých webových stránkách.
Jak se jim jejich cíl daří naplnit se můžete přesvědčit již 18. května.

Zdroj: internetové stránky pivovaru (http://www.cernypotoka.cz/ )

Pivovar Strašák

Pivovar Strašák vznikal od roku 2013 jako Domácí pivovar Strašák. Intenzivní vylepšování technologie a receptů vedlo po 56 domácích várkách k uvaření piva v profesionálním pivovaru. Nezůstalo jen u jedné várky a i zde začal přibývat jeden zářez za druhým. V plánu je stavba vlastního pivovaru přímo v Novém Strašecí.

Vaříme výhradně svrchně kvašená piva. Jako stálici máme Augustin 11% Vídeňský Ale, což je svrchně kvašená variace na vídeňský ležák.
Téměř stálice je FAUN 13% Citra IPA. V teplejším období budeme mít FLORA 11% Amarillo APA (už zraje) a pravděpodobně i devítistupňový lehký ejlík. Na podzim a zimu míváme DYMA 15% Smoked Black IPA.

https://www.facebook.com/pivovarstrasak/

Pivovar Trilobit

Pivovar Trilobit

Byl založen 2017 v prostoru bývalého Anglického pivovaru v Libni. Pivovar vaří spodně i svrchně kvašená piva. Během roku získal několik ocenění za pivo nebo za pivovar např. Stříbrnou pivní pečeť za Černou 14% na Mezinárodní pivní soutěži a Zlatou pivní korunu za produkci pivovaru. Pivovar Trilobit má svojí pivnici ve Francouzské ulici v Praze, kde lze ochutnat všechna aktuální piva buď točená a nebo v lahvi.

Více info o pivovaru na http://www.pivovartrilobit.com nebo https://www.facebook.com/pivovartrilobit/

Pivovar Továrna

Pivovar Továrna

Stylová restaurace Továrna Slaný otevřela v září 2016 minipivovar s osmi druhy piv vlastní výroby, grilbarem a tradičními českými jídly v moderní podobě. Objekt nově otevřené pivnice byl postupně rekonstruován od roku 2011 jako polyfunkční objekt. Vedlejší restaurace Továrna Slaný vznikla už v roce 2012. V industriální části chtěl majitel zachovat industriální povahu ve stylu hi-tech ve smyslu bývalé gumárny pro výrobu protektorů pneumatik (odtud také název Protektor IPA 15°) a opravny obuvi.

Na čepu jsou stabilně čtyři piva s názvy Továrenská 10°, Kruták 12°, tmavý ležák Salzberg 12° a Protektor IPA 15°. Ty doplňují další sezónní piva. Pivo zde vaří sládek Rudolf Cejnar.
Vaření piva probíhá ve varně přímo v prostorách pivnice. V dalším, uzavřeném proskleném prostoru, jsou cylindrokónické (CK) tanky kde probíhá kvašení mladiny, avšak ve sterilním prostředí, na rozdíl od dříve v pivovarech běžného postupu kvašení v otevřených kádích na klasické spilce. Vedle CK tanků pak stojí osm 20hl ležáckých tanků, kam je pivo přečerpáno a zraje. Piva z Továrny Slaný jsou k dispozici k odběru v sudech i ostatním zájemcům.

„Motto slánského minipivovaru Továrna slibuje milovníkům zlatavého moku nabídku nejen z tuzemské spodně kvašené pivní klasiky, jakou jsou piva výčepní nebo ležáky, ale i výběr z pestrých pivních stylů pro českou kotlinu méně obvyklých. Ty dozajista potěší ctěný pivařský apetýt těch z vás, kteří holdujete hořkému ALE, stoutům, bockům nebo weizenům. Pivní klasiku i speciality si ráčejte vychutnávat v naší stylové pivnici s měděnými kotly, „osmiliberním“ čepem a otevřeným grilbarem, kde pro vás naši kuchaři rádi připraví vybraná jídla – jak jinak než šitá na míru k továrenskému pivu.“

Více informací na http://pivovar.tovarnaslany.cz

Pivovar Raven

Pivovar Raven

Jedná se o malý plzeňský pivovar zaměřující se výrobu svrchně kvašených piv sídlící v Mozartově ulici. Na stejném místě naleznete i pivovarský lokál. Sami pivní virtuosové popisují svůj pivovar takto: „Rozmanitost chutí, vůní a barev je obrovská, stejně jako se liší ingredience a síla připravovaných piv. Proto přicházíme takřka každý měsíc s novými styly a kombinacemi, které v ČR dosud nikdo neuvařil. Ze surovin si vybíráme to nejlepší, co lze na trhu sehnat. Základní slady bereme z humnové sladovny pana Klusáčka v Kounicích, speciály pak ze sladovny Weyermann v Bamberku. Chmel bereme v podstatě z celého světa – od Čech po Austrálii. Většina chmelů nicméně pochází z USA, kde se pěstují hity jako Citra, Amarillo nebo Cascade. Nebaví nás pít každý večer stejné pivo. Pojďte s námi poznávat pivní svět!“
Více informací na facebooku a http://www.pivovar-raven.cz/

Pivovar Cobolis

Jak uvádí server pivovaři.cz, tento pivovar vznikl na přelomu let 2017 a 2018 v prostoru bývalé restaurace kulturního domu Ládví a začal fungovat na jaře 2018. Restaurační prostor prošel rekonstrukcí a modernizací.

Samotný pivovar se nachází ve sklepení objektu, kde se nacházejí třínádobová varna, kvasné nádoby a cylindrokónické tanky.

Pivovar sází na dobrou kuchyni, příjemné prostředí, které se podařilo uvnitř nevzhledné socialistické kostky vytvořit a na vlastní piva.

Sládkem pivovaru Cobolis je Pavel Palouš, dříve známý z pivovaru Albrecht, jehož piva jsou ověnčena mnohými oceněními.

Název Cobolis, původně Cobolisz má latinský původ a označuje městkou čtvrť Kobylisy.

Více informací o tomto pivovaru naleznete na http://www.cobolis.cz.

Pivovar Mordýř

Pivovar Mordýř

Tento pivovar vznikl za podobných okolností, jako je tomu u většiny podobných pivovarů. Univerzální chuť mnohých piv v obchodech i hospodách přivedl partu okolo nedalekého rybníku Mordýře k domácímu pivovarnictví a posléze i k založení vlastního pivovaru. Pivo vařili a degustovali s přáteli nejprve v garáži. Až poté si založili vlastní pivovar. Ten vznikl kolem roku 2013 a nachází se v Dolní Ředici na Pardubicku

„Pivovar byl vybudován svépomocně, s nadšením a odhodláním a na jeho pořízení nebyla čerpána žádná dotace ani jiná podobná sprosťárna. Vaříme tradičním řemeslným způsobem z českých surovin, ale svátečně lze ochutnat i pivo např. ze zahraničních chmelů. Ohlasy na tuto pestrost jsou velmi pozitivní a tak k nám cestu nachází i lidé, kteří standardní pivo nepijí. Rozhodně v ní budeme pokračovat.

Pivo není pasterované, filtrované, nijak stabilizované a při výrobním procesu nejsou používány žádné chemické prostředky. Mírná sedlina či zákal není závadou, někteří fajnšmekři ho dokonce vyžadují, každopádně je to pivo bohaté na minerály i vitamíny.“

Takto popisují svůj pivovar i samotné pivo otcové zakladatelé.

Více info o pivovaru na http://www.pivovarmordyr.cz/

Pivovar Chernobeer

Pivovar Chernobeer

Název pivovaru připomíná jedno nechvalně proslulé ukrajinské město, kde se udála jedna z největších katastrof moderních dějin. Jestli je podobnost s Černobylem čistě náhodná se dozvíte níže v krátkém představení, které jsme získali od zástupců pivovaru.

„K vaření piva jsme se dostali opravdu náhodou. Seděli jsme v hotelu v Černobyle
na Ukrajině, kde jsme popíjeli ukrajinské piva, které nebyly dobré.
Tam taky vznikla myšlenka spojit slova Chernobyl a beer. Tehdy vznikl Chernobeer – létající pivovar.
Další kroky byly jasné – začali jsme hledat pivovar, který je kvalitní a umí navařit
standardizovaně kvalitní pivo a má přísné podmínky na kvalitu. Nasledovalá práce na recepturách a postupně jsme navařili naši APU – NucleALer, IPL – Sid Vicious, IPU – HomeIPAtikum a náši 12 ležák – HULmiHOuKOLEN.

Pivovar Volt

Pivovar Volt

V Jablonci na to šli od lesa a proto kromě skvělého pivovaru zřídili v místní Voltovně také restauraci a penzion. Můžete se sem tak vydat ochutnat skvělé pivo a produkty místního šéfkuchař, prohlédnout zázemí pivovaru s odborným výkladem a na závěr složit hlavu v útulném penzionu. Jak svůj pivovar popisují samotní majitelé, to si můžete přečíst níže:

„Jistě znáte Alessandro Voltu co by vynálezce a renesančního člověka. Ten stojí za mnoha patenty včetně Voltaického článku, bez kterého si nedovedeme dnešní svět představit. Málokdo ale ví, že Voltaický článek je druhotný produkt Voltova tajného stěžejního výzkumu, který řeší jak do korbele ledově vychlazeného piva dostat co nejvíce energie. Věnoval mnoho svého drahocenného času, aby dostal do chmelového moku ten správný říz a elektrizující sílu přitahující nové nápady a zážitky. Stejně jako Volta i my hledáme v pivovaru nové receptury, výrobní procedury a způsoby jak pro vás připravit Pivo, které vás osvěží a zelektrizuje. Doražte k nám objevit a vyzkoušet Voltovu kouzelnou formuli. Chceme takto navázat na bohatou historii Jabloneckého vaření piva (svého času v jednom z největších pivovarů v Čechách) a rozšířit sbírku pivních speciálů malých českých pivovarů.
Výhodou Voltaického článku je, že můžeme přenášet energii dál…My tak činíme! V Jabloneckých Břízkách vyrostla VOLTOVNA – nejen pivní osvěžovna s výhledem na Mšenskou přehradu… Zastavte se na doušek našeho piva, co dodá nejen energii, ale i pohodu vaší mysli.“

Nevěříte? Věřte! A hlavně se 18.5. zastavte u stánku pivovaru Volt ochutnat například 15° IPA „Baterku“ 🙂

Tak to je náš výběr. Celkem 11 pivovarů, které, jak věříme, obohatí Váš pivní rejstřík a Vy si vychutnáte jejích rozmanitou produkci do poslední třetinky.

Těšíme se na Vás již 18.5.2019 od 11:00 v areálu letního kina v Tuchlovicích.